Més de 50 anys dedicats a l’ensenyament

Santa María del Pino és una de les escoles privades amb més tradició i, al mateix temps, amb més futur del Maresme. Alhora presenta una altra dualitat: la de ser una escola petita en un espai gran, ja que sempre hem prioritzat tenir una sola línia per atendre cada alumne com es mereix, amb motivació i acompanyament constant, i en contacte permanent amb la Natura.

L’escola està situada a prop del centre d’Alella, però allunyat del trànsit i del soroll, en una mena de vall silenciosa entre muntanyes, bosc i vinyes, fins on arriba la marinada. En aquest entorn verd, que recorda la ubicació d’algunes reconegudes escoles del nord d’Europa i dels Estats Units, els alumnes creixen i aprenen de forma sana, conscient i feliç.

L’escola es desplega en tres edificis, un per a cada etapa —Infantil, Primària i l’ESO—, envoltats de patis enjardinats, pistes poliesportives, un parc infantil amb tobogans i casetes de joc, horts i una antiga vinya que ens arrela al territori d’Alella i la seva identitat geogràfica. A més, tenim la muntanya i els boscos dels voltants, que sovint convertim en aules i laboratoris on explorar nous coneixements.

La trajectòria de Santa María del Pino parla per nosaltres mateixos, dels bons resultats acadèmics assolits any rere any i de l’educació en valors que tant ens caracteritza. Totes dues coses són transmeses amb una gran professionalitat i humanitat pel nostre professorat. Un equip cohesionat, sòlid i en formació continuada per seguir aprenent noves metodologies, recursos basats en les darreres investigacions de la neurociència i introducció de les millors tecnologies a l’aula.

Aquesta sòlida base que ofereix l’escola està pensada i dissenyada a partir de l’experiència pròpia i de metodologies que hem anat incorporant, com l’actual Cultura de Pensament que es focalitza en l’aprenentatge significatiu i continu. Oferir una formació acadèmica i personal de qualitat ha estat sempre la missió de la nostra escola, des que la Isabel Brinques i la Soledad Auger la van fundar l’any 1965.

Cinquanta anys més tard, el 2015, van passar el testimoni al Jordi Casas per la seva consolidada trajectòria a l’escola Pérez Iborra de Barcelona, i des d’aleshores el Francesc Serra és el director de Santa María del Pino. El fet que totes dues escoles tinguin la mateixa direcció general, i també una essència i característiques semblants, fa que comparteixin projecte, sinergies i una vinculació com a escoles agermanades que s’influencien mútuament i avancen en paral·lel, una al centre de la ciutat i l’altra en plena natura.

Descobreix el nostre projecte educatiu,
basat en la nostra trajectòria,
les millors metodologies i la Cultura de Pensament