L’etapa escolar més llarga i de més evolució

Primària és l’etapa escolar més llarga, ja que consta de sis cursos, durant els quals l’infant viu una gran evolució: de nen a estudiant. A la nostra escola, aquest desenvolupament és força evident, ja que totes les aules de Primària són a la mateixa planta d’un edifici —on també hi ha el gimnàs, la sala d’actes i la biblioteca— amb un mur cortina de vidre, que dona continuïtat i facilita la interacció visual. A més, els diferents cicles de Primària solen fer projectes cooperatius, en els quals participa tota l’etapa, activitats lúdiques, un festival artístic i celebracions com la Festa de la Verema, els concerts de Nadal, la Setmana de la Ciència i la de la Cultura.

En bona part, l’etapa de Primària és una continuació de les metodologies iniciades a parvulari, com ara l’EMAT o el Ludi Primària, però, a més, comencen robòtica i programació, amb Lego Education. És una assignatura que planteja als alumnes reptes divertits, propostes creatives i la possibilitat de canalitzar les seves habilitats. Ho fan a través de la creació de robots, de programar-los i de dissenyar videojocs amb scratch, un llenguatge de programació ideat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), que es basa en blocs predefinits de codi i que els serveix per crear les seves estructures i algoritmes.

Competències digitals en llengua anglesa

Hem introduït les noves tecnologies a l’escola de manera fluïda, de la mateixa manera que a la vida quotidiana. Com a conseqüència de l’experiència del confinament, al col·legi, i conjuntament amb les famílies, el curs 2020-21 vam fer una aposta decidida per la incorporació dels iPads a l’aula. Si bé en un primer moment el motiu era assegurar la continuïtat de les classes en cas que l’alumne no pogués ser-hi de forma presencial, el cert és que les tauletes i llapis digitals han suposat un aprenentatge exponencial pel que fa a destreses digitals dels alumnes. També en la manera com ara saben gestionar-se el temps i les tasques, ja que dominen l’entorn digital del Drive, Classroom i d’una sèrie d’aplicacions, acordades pel professorat.

A més de les classes en anglès per currículum, a Primària fan assignatures i activitats en aquesta llengua, com Escacs, Robòtica i Educació Física. En acabar l’etapa de Primària, el grup de 6è fa un viatge de fi d’etapa i immersió total a Gal·les.

Afavorim el desenvolupament complet de l’infant

La neurociència confirma que l’activitat física té una relació directa amb la memòria, l’aprenentatge, l’atenció, les funcions executives, el temps de reacció, el llenguatge, la velocitat de processament de la informació, les habilitats motores, les capacitats verbal, visual i espacial i, en definitiva, amb els resultats acadèmics. Per tot això i més, els alumnes de Primària fan tres hores setmanals d’educació física i hàbits saludables, a l’aire lliure i pur gràcies a la ubicació de l’escola en un pulmó verd.

Més enllà del gimnàs i que de vegades l’activitat física es faci pel bosc que envolta l’escola, les pistes poliesportives de l’escola permeten treballar en condicions la lateralitat i totes les habilitats motrius generals (salts, girs, desplaçaments…) en diferents situacions, trajectòries i distàncies. També hi treballen les habilitats motrius específiques (bot, desplaçament, precisió en el llançament, recepció de la pilota…) i la coordinació amb material alternatiu com raquetes, estics d’hoquei, raquetes de bàdminton, etc.

Cada any, l’escola obté bons resultats en les proves de competències bàsiques convocades per la Generalitat de Catalunya a 6è de Primària. Són proves de caràcter informatiu, formatiu i orientador per als alumnes, les famílies i els centres. L’escola potencia i afavoreix la relació amb les famílies amb una sèrie de festes tradicionals, reunions periòdiques amb les tutores i amb la possibilitat de fer un seguiment de les activitats en l’aplicatiu del Classroom i el blog, el Facebook i l’Instagram de l’escola.

Vols saber-ne més?

Posa’t en contacte amb nosaltres si vols més informació sobre primària