Celebrem la Verema amb dansa, poesia i trepitjada de raïm

La Festa de la Verema és una data clau al nostre propi calendari escolar, per diferents motius. És la primera celebració que fem al curs i quan toca la Verema és que aquest ja està en marxa. A més, és una festa que implica dues de les tres etapes, la d’Infantil i Primària, que ho celebren cadascuna a la seva manera.

Els de primària pengen els dibuixos sobre la temàtica de la Verema que han fet a classe de Dibuix i Plàstica, des de les vinyes fins al porró, passant per la trepitjada del raïm. Després, un representant de cada curs de primària llegeix un poesia sobre la tardor o la verema. Tot seguit, els hereus i pubilles escollits a cada classe tallen la cinta i donen per inaugurada la festa i arriba el moment més esperat: el dels balls de Sant Ferriol.

En una primera ronda, cada grup classe encapçalat per la pubilla i l’hereu han fet una primera dansa, mentre els familiars els admiraven i aprenien les passes des de la graderia. A continuació, els han convidat a ballar i han participat de manera molt alegre i amb ganes de fer-ho bé, seguint l’exemple dels alumnes.

Mentrestant, al pati de sorra, els alumnes d’Infantil han estat desgranant el raïm un a un, l’han  posat al cossi i per acabar trepitjant-lo ells mateixos per crear el most de forma col·laborativa i amb moltes pessigolles.