Teatre de Sant Jordi, protagonitzat per mestres d’Infantil

Coincidint amb la Setmana de la Cultura i inspirant-se en el Teatre Llegit que farà Primària, els tres cursos d’Infantil han dedicat bona part del matí d’avui a les arts teatrals. Els Rainbow, Platero i Guinyol saben què és el teatre per experiència pròpia ja que, fa poc més d’un mes, tots ells van actuar en el Festival d’Infantil. Per tant, l’activitat d’avui venia a reforçar els valors del teatre educatiu com la creativitat, la imaginació, la representació, la innovació, l’experimentació, l’expressió corporal, superar la vergonya, compartir amb els altres…

La proposta els ha resultat molt divertida i diferent a les altres dues realitzades durant aquesta setmana cultural. El dilluns les mestres els van explicar la llegenda de Sant Jordi mitjançant un teatre d’ombres xineses. D’aquesta manera tan original, els alumnes van adquirir el context del que va passar, suposadament, entre la princesa, el drac i el cavaller.

Ahir dimecres, tot Infantil va fer una sortida cultural al Poble Espanyol, a la muntanya de Montjuïc de Barcelona, que van considerar un esdeveniment social, per ser una activitat interaula. En arribar els van proposar un joc de pistes connectat amb un altre drac, que en aquest cas que tenia set caps. Quan els van descobrir tots, van poder veure una representació en un altre format teatral, amb escenari i butaques. Aquesta posada en escena els va servir per treballar també la seva concentració i capacitat de seguir una obra, d’inici a final.

Avui ha estat el dia dels Tallers de teatre, que ha iniciat amb una representació molt divertida, protagonitzada per les mestres d’Infantil com a modelatge de posar-se elles també davant del públic, és a dir els seus alumnes. Així els han transmès una llegenda de Sant Jordi a partir d’un conte “desexplicat”: San Jordi a la cova del drac.

Els alumnes han rigut molt amb la seva representació i caracterització, i a continuació, han tingut la llibertat de fer les seves pròpies representacions espontànies. I, per posar-se més en situació, han compartit amb les mestres sis tallers teatrals, fer titelles de pal, dibuixar els escenaris dels seus contes, disfressar-se dels personatges de la llegenda de Sant Jordi, fer joc simbòlic, pintacares amb maquillatge, crear titelles de mà… A les fotografies veureu com han gaudit plegats jugant i celebrant el teatre.