Coteaching bilingüe i classes a la natura

Abans que acabi el curs, volem compartir amb vosaltres una pràctica de la nostra escola que ens funciona molt bé i que genera diferents aprenentatges en paral·lel. 

És el coteaching, en aquest cas el que fem a primària, en diferents assignatures com Science, Social Studies, Robotics i Chess. Per poder-vos-ho explicar amb imatges, hem acompanyat el grup de primer, durant una de les seves classes de Science, que comparteixen dues professores: la Berta com a especialista i l’Aina com a tutora. 

A diferència de les classes d’anglès, on el grup es desdobla, en aquests assignatures temàtiques les dues mestres dinamitzen juntes la classe, i això fa que els alumnes s’habituïn a un context de bilingüisme orgànic i fluid. 

A la classe de les fotografies la Berta lidera l’activitat en grup que, en aquest cas, és descobrir què necessiten les plantes per viure. Ho fan a través de l’observació, aprofitant la gran quantitat de plantes que tenim als jardins de l’escola. 

La Berta sempre ens parla en anglès i d’aquesta manera practiquen el listening, gramàtica i un munt de vocabulari. A més d’aquesta immersió quotidiana a l’anglès, l’Aina com a tutora que coneix bé cada un dels alumnes amb les seves dinàmiques, necessitats i fortaleses, fa suport i un dia a la setmana reforça els continguts en català o castella, depenent de l’assignatura… Amb aquesta combinació, l’aprenentatge és més 360º.