La reconeguda pedagoga i escriptora Anna Forés, directora del Máster de Neuroeducació Avançada a la Universitat de Barcelona (UB) i codirectora de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1st, ha vingut a l’escola per compartir amb nosaltres el seu bagatge sobre com millorar l’educació, també a casa i durant les vacances.
Tot l’equip directiu i el claustre de professors fa temps que seguim l’Anna i els seus argumentaris sobre Neuroeducació, que hem anat aplicant des que vam començar la transformació cultural de l’escola basada en la Neurociència i que hem materialitzat amb l’aprenentatge sota el paradigma de la Cultura de Pensament.
En aquesta ocasió, l’Anna ha vingut a l’escola a oferir una masterclass a les famílies, seguint l’objectiu de l’escola d’apropar la Cultura de Pensament a les famílies. D’aquesta manera, els alumnes poden tenir una continuïtat natural d’aquest paradigma en els seus dos àmbits més importants, el familiar i l’escolar.
A la sala d’actes, l’Anna ha començat preguntant a l’auditori com estava. Aquesta qüestió tan senzilla ha servit per activar l’atenció sobre un mateix, que la ponent volia despertar. Ha estat el punt de partida d’una sessió on l’Anna, una de les veus més reconegudes en l’àmbit de la Neurociència del nostre país, ha enfocat en conscienciar els pares del seu rol model constant, és a dir subratllant l’oportunitat que tenen de fer un modelatge en positiu per als seus fills, no només amb el que diuen sinó amb el que fan.
També ha aprofundit en el context actual en què es desenvolupen els joves, ha parlat de llibres com el de “La Generació ansiosa” i “La Generació dopamina”, de com reforçar la salut mental dels joves i, en aquest context, com desenvolupar eines per evitar o compensar la sobre-estimulació a la que estan exposats els joves des que hi ha xarxes socials.
L’Anna, especialista en com es forma, funciona i aprèn el cervell, ens ha recomanat a tots trobar més espais de calma i reflexió en el dia a dia, i ha compartit propostes sobre com generar més resiliència, compassió i empatia vers la diversitat, els joves i la societat en general.