Els alumnes d’ESO omplen maletes amb les seves motivacions

Aquesta Setmana de la Cultura de la nostra escola, els alumnes d’ESO han participat en una activitat relacionada amb la Cultura del Pensament, que ha resultat ser un èxit en molts aspectes. Es tracta de “La maleta”, una estratègia molt simple però que aporta molta profunditat perquè els alumnes han compartit allò que els apassiona.

Tots han portat a l’escola una maleta on han encabit una sèrie d’objectes relacionats amb allò que més els agrada, i que per a ells tenen un significat i un vincle emocional. Un cop a l’escola, els han compartit amb els companys de classe, els professors i els pares que han assistit a les presentacions. 

D’aquesta manera no només hem conegut encara més els nostres alumnes, des d’un lloc molt personal de què els mou realment, sinó que ells també han après més dels seus companys gràcies a l’aprenentatge entre iguals. 

A més d’emotiva, aquesta pràctica ha servit a tots els alumnes d’ESO per treballar l’expressió oral, la presentació davant del públic, obrir-se a compartir i expressar els seus interessos: l’aviació, els tennis, l’art, la natació, els animals… 

Alguns alumnes, com aquests de 1r d’ESO que es veuen a les fotografies, ens han explicat que gràcies a l’activitat de “la maleta” han après també a identificar millor què els agrada i a enfocar-se, des d’aquesta passió, cap al futur.