El dissabte passat, els nostres professors i els del col·legi Pérez Iborra de Barcelona han tornat a trobar-se, en aquesta ocasió a la seva escola, en una nova jornada dedicada a l’aprenentatge compartit. Com sabeu, tots dos centres formem part del mateix projecte i evolucionem de forma paral·lela en la implementació de la Cultura de Pensament. És per això que aquestes posades en comú, que celebrem periòdicament al llarg del curs, resulten altament útils, gratificants i extrapolables després a les aules.
En aquesta darrera sessió, hem continuat indagant fórmules per apropar la Cultura de Pensament a les famílies. D’aquesta manera, no només els alumnes tindran una continuïtat natural d’aquest paradigma en els seus dos àmbits més importants, el familiar i l’escolar, sinó que els pares i mares també en podran ser partícips amb més coneixement de causa.
A més, seguint un dels trets d’identitat d’ambdues escoles com és la formació continuada per a la millora constant, un cop més la trobada de dissabte ha servit per identificar plegats oportunitats de creixement dels dos centres. Una de les temàtiques desenvolupades ha estat la comprensió en profunditat dels Grans Enteniments, que formen part dels fonaments de la nostra escola i que estem treballant amb els alumnes. El fet de posar-los en comú entre professors de diferents disciplines ha generat unes evidències molt constructives que han permès fer més connexions sobre la seva essència, utilitat i transferència a en el dia a dia de l’aula.
Aquestes sessions d’aprenentatge compartit i creixement col·lectiu, pensades i organitzades de forma conjunta per l’equip directiu i les coordinacions de Cultura de Pensament de les dues escoles, suposen un gran avanç en poques hores. En elles els professors experimenten en primera persona una millora de la seva pròpia autonomia i capacitat treball en grups heterogenis, dues dinàmiques molt interessants que, després, saben com provocar-les en els seus alumnes perquè prèviament les han experimentat.