Els alumnes d’Infantil es converteixen en Els Pastorets

Com cada any per aquestes dates, els Rainbow, Platero i Guinyol es transformen en els personatges d’Els Pastorets, una representació teatral d’origens medievals típica de les festes de Nadal a molts indrets de Catalunya, i que a l’escola portem a escena per a que els alumnes d’Infantil entenguin el significat del Nadal. 

Per experimentar en primera persona l’obra que narra el naixement del nen Jesús, aquest any els ha ajudat molt tenir un pessebre a l’entrada d’I3, on amb les mestres han anat entenent la connexió dels seus personatges i entre ells.

Des del mes de novembre, els més petits de l’escola han estat aprenent els balls, els poemes, els diàlegs i les cançons en anglès, català i castellà, per treballar en la diversitat dels 3 idiomes. Rainbows i Plateros sempre es posen a la pell dels pastors i els Guinyols representen els personatges principals de l’obra: els dimonis, els àngels, les estrelles, els reis d’Orient, Sant Josep i Maria.

Durant els assajos han generat una gran cohesió i s’han ajudat entre ells. També ha estat una bona oportunitat per fer-los treballar la memòria de manera atractiva per a ells. Els Pastorets és també una oportunitat molt bona per treballar de forma col·laborativa tota l’etapa junta i reforçar el sentiment de grup.