Els alumnes d’ESO ja s’entrenen per al Dia de l’Esport

Aquest trimestre els alumnes d’ESO treballen a fons els esports que els entren per currículum i que jugaran durant el proper Dia de l’Esport, el 22 de març. En concret, a les fotografies veiem una sessió de la classe de 2n d’ESO, en la que estan treballant la Unitat Didàctica de bàsquet on, a més de millorar la tècnica i la tàctica d’aquest esport, prenen consciència dels efectes de lactivitat física sobre lorganisme.  

Amb aquests objectius, el seu professor d’Educació Física en Anglès, l’Àlex Tello, va més enllà d’aquest entrenament i fa que els alumnes prenguin consciència del seu estat físic i de l’evolució que seguiran si continuen enfocats en donar el millor d’ells mateixos en el Dia de l’Esport, tenint cura en tot moment de la seva salut.

Abans de la pràctica esportiva, cada setmana els ha descobert un test que mesura diferents paràmetres i n’han fet de flexions, abdominals i planxes, i també els més característics en el món de l’esport, com són el test de Ruffier de freqüència cardíaca, la prova Course navette d’aptitud cardiorespiratòria i el test de Cooper que avalua la resistència. En concret, a les fotografies es veu com han calculat les pulsacions en repòs, quan fan un activitat física intensa i en el moment de recuperació.

Al llarg del trimestre aniran repetint aquests tests per fer la comparativa de la seva evolució durant la preparació física de cara al Dia de l’Esport. A més, aquest aprenentatge té una transferència directa ja que són testos senzills que els alumnes ja han après a fer de forma individual i amb els que, sempre que vulguin, podran controlar la seva salut física associada a la pràctica esportiva.