Els alumnes de 1r de Primària ja duen velocitat de creuer

Els alumnes de 1r de primària, el grup Canigó, han fet una bona adaptació a la que és la seva nova etapa, que inclou nous hàbits, dinàmiques diferents, un altre edifici i, també, un dia a dia diferent del que vivien a Infantil. Per donar-los suport en tots aquests canvis, aquestes primeres setmanes del curs, a més de l’Aina com a tutora i referent, han tingut a classe la Gemma, del Departament d’Orientació Psicopedagògica de l’escola.

Entre les dues han dinamitzat aquest inici de curs de forma més fluïda i fàcil per a tots, i ja estan plenament alineats amb el que s’espera d’ells aquest primer curs de Primària. A les fotos se’ls veu treballant en una sessió a l’atzar, amb el llibre d’EMAT. Aquesta manera d’aprendre les matemàtiques, més manipulativa i dinamitzada com a joc, fa que les matemàtiques els resultin més engrescadores i que els conceptes abstractes i el vocabulari específic resulti més senzill d’assimilar per ells.

Amb aquesta aproximació més lúdica a la geometria, “tocant les matemàtiques” i explorant l’entorn, els alumnes descobreixen les característiques dels objectes i observen les seves formes i mides. En concret en aquesta sessió estan aprenent a identificar els vèrtexs de les figures geomètriques planes i dels cossos geomètrics.

Aquest objectiu curricular el treballen a partir de diferents tallers on els alumnes són els protagonistes dels seu aprenentatge perquè ells mateixos creen figures amb diferents recursos a l’aula, com la plastilina, cartolines i tisores per retallar les formes i geoplans amb gomes elàstiques. Totes elles són aproximacions diferents que els resulten estimulants a la seva edat i efectives per consolidar un dels primers aprenentatges de primer.