El grup de P5 ja és, oficialment, camí de Primària

Els Guinyols ja són els Canigó des del moment de la seva graduació al col·legi. Aquesta cerimònia simbòlica és la manera com a l’escola ens agrada celebrar tots els aprenentatges d’aquesta primera franja escolar, que han assolit amb nosaltres. Per això li donem la solemnitat d’un acte de graduació de grans, i convidem les famílies a compartir-lo al jardí de l’escola.

Els Guinyols portaven dies esperant el moment i encara estaven més emocionats perquè, al matí, havien anat a fer una petita incursió a l’edifici de Primària per “espiar” el que feien els alumnes de 1r… és a dir, ells l’any que ve. Allà van observar com serà el seu nou edifici a partir de setembre, van parlar amb l’Aina com a la seva propera tutora i es van fixar amb tot detall com serà la seva nova classe.

Per tot plegat, les emocions i els hàbits del cor han estat molt presents a l’acte de graduació. El director de l’escola, el Francesc Serra, ha començat destacant la feina tan encertada i humana que ha fet tot l’equip de professors d’Infantil, les tutores i els especialistes, per aconseguir que els alumnes hagin arribat al pas d’Infantil a Primària amb tanta preparació i alegria.

Les famílies també els han volgut reconèixer la seva dedicació amb la sorpresa de cantar-los, amb els nens i nenes, una versió d’Es la noche del amor, de la banda sonora d’El Rey León interpretada en els tres idiomes. D’aquesta manera tan original han agraït a les mestres, i en especial a la Berta per haver estat la seva tutora durant dos anys seguits, tot el que han aportat als més petits de l’escola. Els han regalat també un emotiu text que diu: “La influència d’un gran mestre mai es pot esborrar. Sempre formareu part d’una etapa fonamental de la nostra vida. Gràcies per la tendresa i la paciència, les lliçons i explicacions, per escoltar-nos i entendre’ns. Gràcies per l’amor que ens heu donat”.

A més de l’alegria i la música, que com sempre acompanya tots els actes que celebrem al Pino, la graduació de P5 hat acabat amb unes sinceres i sentides abraçades de tots els alumnes a les professores. Una imatge que ha posat el punt-i-final no només a una tarda preciosa, sinó a tota una etapa.