Construïm la Pau entre tots, al pati de l’escola

Avui, a mig matí, les classes s’aturaran per celebrar plegats el DENIP, el Dia Escolar de la NO-Violència i la Pau, amb la participació de tots els qui formem part de la comunitat educativa de la nostra escola. Els alumnes fa dies que ho estan treballant de manera inter-etapa, i amb treball col·laboratiu, com es pot veure a les fotografies.

Amb l’objectiu de construir una escultura per la Pau, entre tots, s’han creat set grups heterogenis formats per alumnes d’Infantil i Primària als que, voluntàriament, s’han afegit alumnes de l’ESO per ajudar-los amb el lettering dels missatges. Cada grup ha consensuat i posat per escrit les paraules que creien que expliquen la Pau o que estan associades a ella. D’aquesta manera, i utilitzant els hàbits del cor, han sortit paraules com la generositat, l’amor, la compassió, etc.

Tots aquests missatges han decorat una cara de les capses embolicades amb paper negre, deixant una part en blanc per al missatge de “Volem la Pau”, que els alumnes de Secundària ho dibuixaran amb esprais fluorescents i a l’estil d’un grafit. A més, un representant de cada etapa i de tots els departaments de l’escola -Administració, Música, Departament d’Anglès, de Cuina, Direcció, etc.- compartiran amb la resta, i en veu alta, els seus desitjos de Pau.

En acabar la posada en comú a l’escola, els grups de 4t de Primària i 3r de l’ESO ens representaran en l’acte Construïm la Pau, convocat per l’Ajuntament  amb el nostre suport, on totes les escoles d’Alella crearan una escultura i dos dels nostres alumnes expressaran per què volem la Pau al Pino.