Conferències científiques, liderades per alumnes d’Infantil

Durant els matins del 28 i 29 de febrer, els alumnes d’Infantil van convidar els seus pares i mares a conèixer en directe la Història d’aprenentatge de la Unitat d’indagació d’aquest trimestre, anomenada Three-Two-One…Go! Rumb a la lluna!, que els ha servit per explorar l’espai d’una manera molt global i que fomenta el 1r Gran Enteniment de l’escola, que és “Aprendre a Aprendre amb mentalitat de creixement i disposició a l’aprenentatge”.

Tal com va explicar la Marta Baylach, la coordinadora d’Infantil, l’aproximació a aquest aprenentatge ha estat molt completa ja que s’ha fet a partir de l’enfocament STEAM, és a dir integrant les diferents àrees de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques.

Amb un gran somriure, les famílies dels tres cursos d’Infantil van escoltar les conferències liderades pels alumnes, seguint la documentació de la Història d’aprenentatge individual a cada aula i la comuna, a l’accés a l’edifici i feta amb la rutina de pensament dels Cercles de punt de vista.

Com estudiem l’espai i Qui viatge a l’espai? van ser les primeres preguntes que els va sorgir i d’aquí van anar a connectant diferents aprenentatges sobre l’Astronomia com a Ciència i sobre científics com Galileo Galilei, que van inventar el telescopi per estudiar l’univers. Els alumnes també van crear el seu propi telescopi utilitzant la tecnologia mentre aprenien que ells utilitzen invents que es van crear per als astronautes, com per exemple ulleres de sol que no es ratllen o auriculars.

Els Rainbow, Platero i Guinyol van sorprendre també els pares amb la cançó amb què han après els noms dels planetes, amb experiments que han fet per simular la petjada de Neil Armstrong sobre la lluna, amb el taller de constel·lacions o com han indagat en les pintures còsmiques de Vassily Kandinsky.

Aquests i altres aprenentatges han servit per desenvolupar coneixement i consciència, a partir de la reflexió i d’habilitats de pensament crític i creatiu, que els permeten comprendre amb més profunditat conceptes com la necessitat real de tenir cura del planeta on vivim.