Celebrem la Festa de la Verema del Pino, 2023

Avui hem celebrat la Festa de la Verema de l’escola, la primera del calendari escolar, que compartim amb les famílies de Primària. Ben puntuals i amb moltes ganes de tornar a presenciar, o fer-ho per primer cop, aquesta celebració tan arrelada al nostre territori i alhora tan bonica pels balls de Sant Ferriol, que despleguem al pati de l’escola.

El director, en Francesc Serra, ha donat la benvinguda a tots els participants de la Festa, destacant aquesta bellesa de la Festa de la Verema del Pino i la seva connexió a la cultura d’Alella. Ha recordat la simbologia de la Verema, quan la Natura ens indica que el fruit del que hem sembrat ja és madur i podem recollir, i ha donat així el missatge de transferència als alumnes que la paciència és saber esperar amb una bona actitud. De la mateixa manera, com també ens ensenya la Natura, que cal aprendre a treballar de forma col·laborativa, respectant els processos i alineant-nos amb la Natura.

Tot seguit, representants de cada curs han llegit unes odes que, en connexió amb una Unitat d’Indagació que fan els seus companys de l’ESO, han escrit als estris necessaris per dur a terme la Verema, és a dir el porró, l’embut, el cassó, la barrica, el colador, l’ampolla i la mà de morter.

A continuació, tota la Primària ha cantat la cançó de La Tardor i han penjat els seus dibuixos a la barana del seu edifici. Els representants de cada classe, que han estat escollit pels seus companys com a hereus i pubilles, han tallat la cinta que donava el tret de sortida de la Festa. Ells i els seus pares han començat les danses tradicionals de Sant Ferriol, a les que després s’han unit la resta d’assistents que així ho han desitjat.

Mentrestant, al pati de sorra, els alumnes d’Infantils han trepitjat el raïm en els cossis, abraçats als companys, tal com mana la tradició, i entre rialles i pessigolles que el raïm els causava. Els dies previs a la Festa, els tres cursos d’Infantil han treballat la Verema a partir de diferents rutines de Cultura de Pensament, com veieu a les fotografies, i fins i tot també l’han connectat amb la Unitat d’Indagació sobre Pablo Neruda que fan els seus companys més grans, i que us explicarem amb més detall en una propera entrada al Blog.