Inici del curs 2024-2025, amb cordialitat i ganes

El curs 2024-2025 ha començat amb emoció, alegria i una normalitat serena. Els més petits d’infantil, i en especial els d’I3 que són tots nous a l’escola, han pogut conèixer l’espai de l’aula i el seu pati amb calma, començar a descobrir els companys i les mestres de manera pausada, sense estridències ni imposicions per a que vagin agafant confiança aquests primers dies.

Els seus companys d’I4 han dedicat la primera jornada al joc lliure, a reconnectar amb els amics de classe, començar a habituar-se a la nova tutora i a anar agafant el ritme a dins de l’aula. A I5 han pactat ells mateixos els Acords Essencials com a grup classe, i entre tots han decidit tenir paciència, caminar a poc a poc, resoldre els conflictes parlant, demanar el torn de paraula i cuidar el material de la classe.

Especialment emocionats estaven el grup Harmonia que aquest curs s’estrena a Primària. El primer dia també ha estat tranquil, per a que els alumnes puguin fer una adaptació suau a les novetats, que en són unes quantes i necessiten temps. A la resta de Primària, els estudiants han estat contents de retrobar-se amb els companys i amb la sensació de fer-se grans, perquè sumen un any més. Els professors els han anat explicant en què consistirà el nou curs, els han presentat els objectius acadèmics i els han explicat l’horari que tindran perquè l’incorporin de forma orgànica i se’l facin seu.

També ha estat moment per entendre la dinàmica de la classe i signar els acords essencials com a grup classe i repassar els de l’escola, entenent que és responsabilitat de tots complir-los per assolir plegats els millors resultats i una convivència respectuosa. Ajudar un company quan ho necessita, participar a classe, respectar el material, tornar allò que t’han deixat, saludar tothom de bon matí… han estat algunes de les propostes que han plantejat els estudiants i han resultat seleccionades per tot el grup classe de 6è.

A l’ESO també ha estat dia de presentacions amb els tutors de cada grup, de l’essència del curs i del programa d’activitats acadèmiques, com les CLE (conferències liderades pels estudiants). El més divertit per als alumnes han estat les rodes de la fortuna amb què han repartit, a l’atzar, responsabilitats com la pissarra, el material o les finestres, i que han resolt també la gran intriga del primer dia: com seuran a classe.